OneFlow OFTWH duurzame kalkpreventie 38 ltr/min (huishouden 4-6 personen)

Aantal
€ 598.77 incl. btw
€ 494.85 excl. btw
Levertijd: 2 dagen

Productomschrijving

Deze gemakkelijk te installeren unit is ontworpen om de levensduur van warmwatertoestellen te verlengen. Dit model is geschikt voor hogere debieten (tot 38 l/min).

Duurzame oplossing
De Watts Oneflow OFTWH is een makkelijk te installeren en te gebruiken kalk preventie systeem. Er zitten vele voordelen aan het OneFlow systeem, maar het belangrijkste is dat het kalk in uw leidingwater een halt toeroept.

Geen chemische reactie , geen zout, geen slecht werkende magneten. De OneFlow OFTWH Anti Kalk is uniek. Het geavanceerde filtersysteem zorgt voor DUURZAME kalkpreventie tussen de 99% en 100%, maar zonder het verlies van gezonde mineralen voor de mens, zoals: calcium en magnesium. Dit Anti Kalk systeem gebruikt geen water en elektra en creëert ook geen afvalwater, dus een afvoer is ook overbodig. 

De Watts OneFlow OFTWH is geschikt voor een huishouden van 4-6 personen. De OneFlow heeft voldoende capaciteit om uw huishouden op piekmomenten van water te voorzien. Voor kleinere huishoudens kunt u beter voor de OFTWH-R kiezen, geschikt voor 1-3 persoons huishouden.

Dit systeem is ontwikkeld in de Verenigde Staten en heeft zich daar al meer dan 10 jaar bewezen. Daarom kan met recht worden gezegd, dat dit systeem zich ieder jaar bewijst als zeer effectieve oplossing tegen kalk.

Zeer voordelige, levenslange oplossing
De OneFlow systemen zijn relatief zeer voordelig, vergeleken met een waterontharder op basis van zout. Voor een waterontharder in dezelfde categorie, betaalt u al snel rond de €1.500,- Daarbij heeft u kosten voor elektra, spoelwater en onthardingszout, alhoewel dit laatste niet heel prijzig is. 

Iets dat wel in de kosten kan lopen is de installatie van een conventionele waterontharder. Hier dient doorgaans watervoorziening en afvoer voor te worden aangelegd en dat is normaal gesproken ook een klus voor specialisten. De Oneflow antikalk is veel eenvoudiger aan te sluiten. Bekijk hiervoor het installatie filmpje op deze pagina. Het systeem is vrij gemakkelijk te implementeren voor een doehetzelver, maar ook minder handige consumenten zijn hiertoe instaat.

Als we dit vergelijken met de OneFlow OFTWH, waar wij een TAC patroon bij leveren, dan bent u al 2 jaar kalkvrij! 
Wanneer u nog eens 2 TAC filters zou aanschaffen, dan bent u al rond de 6 a 7 jaar kalkvrij en u zit nog steeds onder de aanschafwaarde van de waterontharder op basis van zout. 
De meeste waterontharders zullen na een jaar of 10 wel hun beste tijd wel hebben gehad en waarschijnlijk aan vervanging toe zijn. De OneFlow niet! U plaatst een nieuw patroon in de OneFlow en deze gaat gewoon verder. Het is geen mechanisch / elektronisch systeem, dus nagenoeg onderhoudsvrij en niet gevoelig voor slijtage, zoals bij elke andere waterontharder. De OneFlow gaat in principe een levenslang mee.

Hoe gaat de OneFlow kalk tegen?
Zodra water de OneFlow instroomt, loopt dit door het gepatenteerde TAC patroon (Template Assisted Crystallization). Dit patroon zorgt ervoor dat calcium en magnesium (twee zeer gezonde ionen voor het menselijk lichaam) kristalliseren tot inerte microscopische zachte kalkkristallen. Deze kunnen zich niet meer hechten in buizen en oppervlakten.

De kristallen zijn hittebestendig en blijven 3 a 4 dagen in stand. Lang genoeg om kalk vorming in uw woning tegen te gaan. 
Er zit gemiddeld 20 liter water in de leidingen van een woning in Nederland of België. Een tweepersoonshuishouden gebruikt al meer dan 10 keer deze hoeveelheid (ongeveer 250 tot 300 liter) water per dag! Tegen de tijd dat de kristallen verdwijnen, is het water al lang uw systeem uit.

Wanneer u langdurig op vakantie gaat, dan kan water langer blijven staan. Echter de sporen van kalk lossen op wanneer de OneFlow uw water weer behandeld. Al zeer snel na uw eerste waterafname, zal bestaande kalk oplossen in het water en verdwijnen. De zachte kristallen die door uw systeem stromen werken als een sneeuwbal – effect waardoor reeds bestaande kalk loskomt uit uw leidingen.

Belangrijkste productgegevens samengevat:

Laat maximaal 38 liter water per minuut door
Geschikt voor een huishouden van 4-6 personen
Ook geschikt voor bescherming van een specifiek apparaat
Eenvoudig en bijna overal te installeren
Zeer onderhoudsarm
Patroon om de 2 jaar eenvoudig te vervangen
Werkt effectief, zonder magneten, chemische reacties of zout
Waar moet de OneFlow worden geïnstalleerd?

De beste plek om uw OneFlow te installeren is vlak na de watermeter en voor de CV. In ieder geval op een plaats waar al uw watergerelateerde apparaten profijt hebben van de OneFlow. Wanneer u een waterdruk verhoger heeft geïnstalleerd, dan dient de OneFlow het beste hiervoor te worden geplaatst. De OneFlow is tevens bestand tegen een hogere waterdruk. In alle gevallen werkt de OneFlow het beste bij plaatsing voor de CV ketel. 
Bij de OFTWH en OFTWH-R zal de druk afname 2% tot nihil bedragen. Bij de OFPSYS ligt dit rond de 3% en is daarmee dus verwaarloosbaar. Het systeem kan ook een standaard temperatuur van 38°C hebben, en met eventuele pieken tot 43°C..

Belangrijkste redenen op een rij:
Geen kalkophopingen meer
Bescherming van uw dure apparatuur
Milieuvriendelijke oplossing
Geen zout of chemicaliën
Geen waterverbruik of elektriciteit gebruik
Wetenschappelijk bewezen methode

Leveringsomvang
1x WATTS OneFlow OFTWH
1x TAC-patroon
1x Filtersleutel, voor het openen van het kalk preventie systeem
1x Muurbeugel, voor montage aan de muur
1x Bolkraan, voor het eenvoudig afsluiten van de watertoevoer, handig bij het verwisselen van het TAC-patroon

LET OP:  De kalk wordt geneutraliseerd maar blijft wel aanwezig in het water. Echter hecht het zich niet meer op harde voorwerpen waardoor uw  apparaten waar verwarmingselementen in zitten worden beschermd. Dit zal leiden tot een langere levensduur van uw wasmachine, vaatwasser etc. De kalk is hierdoor ook zeer makkelijk af te vegen van kranen en tegels.

Gratis verzending
Bij ons alleen A-merken mét garantie
Achteraf betalen

Productspecificaties

Merk Watts Water

Documentatie

Accessoires voor de OneFlow OFTWH duurzame kalkpreventie 38 ltr/min (huishouden 4-6 personen)

€ 115.68 incl. btw
€ 95.60 excl. btw