Filters

Prijs

Waterontharders

De Watts OneFlow staat voor duurzame kalk preventie. Dat wil zeggen dat het water wordt verzacht zonder het gebruik van zout en chemicaliën. Het TAC patroon in de OneFlow zorgt ervoor dat calcium- en magnesium mineralen in hard water wordt omgezet in microdeeltjes. De gevormde microkristallen breken dankzij het stromende water af en kunnen zich daardoor niet meer hechten aan het oppervlak. Waardoor hardnekkige kalk in de douche, op leidingen en in uw machines verleden tijd is.

Het TAC patroon binnen de OneFlow dient iedere twee of drie jaar vervangen te worden, afhankelijk het gekozen type.Je kunt ook kiezen voor de OneFlow Plus OFPSYS 38 liter, waarmee je de waterontharder kan aanvullen met een koolstoffilter. De filter verwijdert jouw water dan van onaangename geuren en smaken. De koolstoffilter verwijdert geen ijzer, mangaan en andere metalen.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder zorgt ervoor dat de hardheid van het water omlaag wordt gehaald. Hardheid van water wordt aangeduid met Dh, dat staat voor Duitse hardheid. De toepassing van die hardheid in vermindering brengen, heet waterontharding.

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder zorgt ervoor dat de kalk uit jouw water wordt gehaald. De werking ervan gebeurt met harskorrels, waar het kalk zich aan gaat hechten. Zo wordt er voorkomen dat er kalk in het water achter blijft. Je hebt dan geen last meer van kalk tijdens het schoonmaken. Ook drinkwater smaakt minder hard.

Zodra de harskorrels verzadigd zijn, dient het rooster of cilinder schoongemaakt te worden. Dan moet je de ontharder regenereren. Na de regeneratie van het filter, kun je de ontharder weer gebruiken.

Waar moet ik opletten bij het bestellen van een waterontharder?

Je moet goed nadenken welk type ontharder het beste bij jouw situatie past. Het ligt eraan voor welke werking je kiest, mechanisch of elektrisch. Beide types dienen te voorzien in onderhoud. Het onderhoud kan een tot twee keer per jaar plaatsvinden, om te zorgen voor een optimale werking. Dan is de volgende vraag wil je het onderhoud zelf doen of liever aan een specialist overlaten. Wil je het liever door een professional laten doen, dan worden hiervoor kosten in rekening gebracht. Het onderhoud vindt voornamelijk plaats om te zorgen dat het water niet te zacht wordt. Dan heb je kans op een toename van koper en lood in het water en dat is schadelijk voor jouw gezondheid.

Hoeveel soorten waterontharder zijn er allemaal te koop?

Waterontharders zijn er in drie soorten.

 1. Een ontharder met filter

 2. Een ontharder op basis van zout

 3. Een ontharder met magnetische werking

Ontharden met een filter wilt zeggen dat je een waterfilter plaatst die alle kalkdeeltjes uit het water haalt. Het water is dan voor zo’n 80 tot 90% kalkvrij. Ontharden met een filter is vrij kostbaar, omdat de filter er los bij besteld dient te worden en de filter is niet herbruikbaar. Waardoor deze manier van ontharden toch minder duurzaam is.

Ontharden op basis van zout wilt zeggen dat het water wordt onthard op basis van harskorrels en zout. De harskorrels trekken de kalkdeeltjes aan en wanneer de harskorrels verzadigd zijn, zal het regeneratiewater de korrels schoonspoelen. Het kalkwater wordt via het riool afgevoerd en het kalkrijke water zal door jouw leidingen stromen.

Ontharden met een magneet wilt zeggen dat je een magneet plaatst op de waterleiding. De magnetische werking zorgt ervoor dat het magnesium en calcium niet aan elkaar gaan hechten. Hierdoor zal er minder kalkvorming plaats vinden in jouw water.

Wat kost een waterontharder?

De kosten voor een ontharder zijn afhankelijk van het gekozen type waarmee je het water wilt gaan ontharden. Water ontharden op basis van een magneet is goedkoper dan met een ontharder op basis van zout. Voordat je een waterontharder aanschaft, raden wij het je aan om je eerst goed te laten informeren. Zo voorkom je dat er onverwachts meer kosten bij komen dan gewenst.

Hoe monteer ik een waterontharder?

Een waterontharder is vaak zelf eenvoudig te installeren, afhankelijk van het gekozen type. Het beste is om de ontharder te plaatsen vlak na de watermeter. Zo heb je een optimale werking. Plaats de ontharder zo, dat je er later makkelijk bij kan indien dat nodig is. Mocht je vragen hebben met betrekking tot de installatie, dan adviseren wij je om duidelijke afspraken te maken voordat je overgaat tot kopen. Zo voorkom je dat er later nog bijkomende kosten worden gerekend.

Met welke factoren dien ik rekening te houden tijdens montage

Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening dient te houden, mocht je de OneFlow willen installeren.

 • Zorg ervoor dat het wordt aangesloten op schoon leidingwater

 • De maximale snelheid is 30 grains/ 514 PPM/ 28,8 D°/ 51,3 °f

 • Olie en waterstofsulfide dienen vooraf verwijderd te worden

 • De waterdruk mag tussen de 1,03 en 6,9 bar zijn. Mocht je een hydrofoor* willen plaatsen, dan kan dat na het plaatsen van de OneFlow

 • Te hoge waarden van koper, ijzer en magnesium kunnen schade toebrengen aan het TAC patroon

*Een hydrofoorpomp zorgt ervoor dat de waterleiding op druk wordt gehouden.

Is de Watts OneFlow een waterontharder?

De OneFlow is geen waterontharder, maar gebruikt een nieuwe technologie om jouw water te verzachten. Het Template Assisted Crystallization; afkorting TAC, zorgt ervoor dat de kwaliteit van jouw water verbetert door de kalkdeeltjes te neutraliseren. Op deze manier van water verzachten worden vitale mineralen behouden, zoals calcium en magnesium. Bij traditionele waterontharders worden vaak ook de goede mineralen mee afgebroken. 

De voordelen van de Watts OneFlow

De twee belangrijkste voordelen van de OneFlow zijn dat kalk makkelijker te verwijderen is van apparaten en dat jouw drinkwater niet meer zo hard smaakt als voor het gebruik met de OneFlow. Maar daarbuiten geniet je van nog meer voordelen. Welke dat zijn, zie je hieronder:

 • Eenvoudige installatie

 • Het systeem is energiebesparend

 • Minimaal onderhoud

 • Bestaande kalk wordt verwijderd en gereinigd

 • De innovatieve techniek is ontworpen met respect voor het milieu

 • Er is geen afvalwater en dus geen onnodige waterverspilling

 • Je hebt geen elektriciteit nodig voor aansluiting en werking van de OneFlow

 • Er wordt geen zout of andere chemicaliën toegevoegd aan het water

Een waterontharder kopen?

Bij Radiatorendiscounter.nl vind je de waterverzachter van Watts water. Het is een volwaardig alternatief voor de traditionele waterverzachters. Kalkaanslag kan niet alleen jouw leidingen en kranen verstoppen, maar de ook de kwaliteit van het water en elektrische toestellen verminderen. De ideale oplossing is dan de OneFlow van Watts water. Door zijn efficiënte en milieuvriendelijke technologie weet de OneFlow kalkaanslag te verminderen.

Op welke manier is de waterverzachter duurzaam?

De Watts waterverzachter zorgt ervoor dat kalk aanzienlijk wordt verminderd zonder het milieu uit het oog te verliezen. Hieronder vind jr verschillende redenen, waarom je vandaag nog voor de OneFlow moet kiezen.

 1. Het gebruik is zonder elektriciteit. Het toestel werkt autonoom waardoor er geen stopcontact nodig is.

 2. Je hoeft geen zout of andere chemicaliën toe te voegen. Er vindt dus geen maandelijkse aanvulling plaats, wat niet alleen goed is voor jouw portemonnee maar ook voor de natuur. Het onderhoud aan het TAC patroon is eens in de 2 of 3 jaar.

 3. Bij traditionele systemen wordt er gebruik gemaakt van veel drinkwater zodat de leidingen gespoeld en kalkvrij gemaakt kunnen worden. Het onnodige drinkwater met zout of chemicaliën belandt in het riool, wat dus niet goed is voor de natuur. Bij Watts heb je daar geen last van. Er vindt geen onnodige spoeling plaats en daarom heb je dan ook geen last van waterverspilling. 

Wat kun je verwachten van onze waterverzachter?

Wat je kunt verwachten van onze waterverzachter is dat jouw leidingwater aanzienlijk in kwaliteit wordt verbeterd. Kalk wordt geneutraliseerd en alle benodigde mineralen blijven bewaard in het water. Je zult nog kleine witte vlekjes tegen komen op jouw apparaten, maar deze kunnen zonder problemen met een spons of doek worden verwijderd. De kalk kan zich niet meer hechten aan oppervlaktes. 

Wil je de OneFlow plaatsen bij een renovatieproject of een bestaande woning, dan moet je rekening mee houden dat het water een tijdelijke witte kleur heeft tijdens de eerste maanden. Dit komt doordat het TAC patroon niet alleen de kalk in het water neutraliseert, maar ook in jouw leidingen. Dit lijkt op toenemende kalkproductie, maar dat is het niet. Je zult merken dat na verloop van tijd, jouw water weer helder kleurt.

Welke OneFlow past het beste bij jouw situatie?

Je vindt op onze website 3 verschillende types. Wij zullen hieronder de verschillen aan je toelichten.

 • Model OFWTH-R is geschikt voor kleine tot middelgrote gezinnen. Het verbruik is tot 23 liter en het TAC patroon gaat ongeveer twee jaar mee. 

 • Model OFWTH is geschikt voor grote gezinnen of bij een groter verbruik. Het verbruik is tot 38 liter en het TAC patroon gaat ongeveer twee jaar mee.

 • Model OneFlow+/ OFPSYS is geschikt voor zowel grote als kleine gezinnen en is voorzien van een koolstoffilter. De koolstoffilter zuivert het water van onaangename geuren en smaken. Het verbruik is tot 38 liter en het TAC patroon gaar ongeveer drie jaar mee. De koolstoffilter dient wel ieder jaar vervangen te worden.

Meer weten of de Watts OneFlow, bezoek dan eens onze showroom

 

Wil je graag meer informatie over de werking van de waterverzachter, dan ben je van harte welkom in onze showroom. Je hebt dan de mogelijkheid een uitgebreide uitleg te krijgen over zowel de werking als de montage. Om onze showroom in Drunen te bezoeken, hoef je geen afspraak te maken. Maar wil je liever niet wachten en direct worden geholpen, dan raden wij het je aan om een afspraak te maken. Een afspraak maken voor onze showroom kan zowel telefonisch als per e-mail. Je vindt onze contact informatie hier.

Sorteren op
8 resultaten