Met meer dan 90 jaar ervaring kan CTC zich met recht een van de toonaangevendste fabrikanten noemen op het gebied van warmte installatie. Het bedrijf werd opgericht in Zweden en is nu niet meer weg te denken in de Europese markt. Met meerdere vestigingen in verschillende Europese landen, zijn CTC warmtepompen niet meer weg te denken op het gebied van verwarmingsproducten.
Het merk bouwt bewust aan een milieuvriendelijke manier van leven en nog belangrijker: aan een fossielvrij leven. Door producten te ontwikkelen vanuit een milieuvriendelijk oogpunt, werkt CTC samen met zijn klanten aan een betere wereld.
Wat is een warmtepomp?
Een warmtepomp is een systeem wat met uw cv ketel werkt of in plaats van uw cv ketel zijn werk doet. Uw huis wordt dankzij een warmtepomp verwarmt omdat hij de warmte onttrekt uit de buitenlucht, bodem of grondwater, zonder het gebruik van gas. Met sommige warmtepompen kunt u ook ventileren en/of koelen. Dit draagt weer bij aan de kwaliteit van de lucht binnen uw woning. Het is een duurzamere manier van uw huis verwarmen en levert u een hoger rendement op als verwarmen het een cv ketel.
Hoe werkt een warmtepomp?
Zoals al eerder is genoemd, haalt een warmtepomp de warmte uit lucht, bodem of grondwater. Dit doet hij met behulp van elektriciteit. De kosten voor uw elektriciteit nemen toe, terwijl de kosten voor het gasgebruik afnemen. Een warmtepomp wordt vaak in combinatie gebruikt met zonnepanelen. De kosten die de warmtepomp verbruikt aan stroom, kunt u met zonnepanelen compenseren. U wekt dan een deel van uw eigen energie op. Wat het proces nog duurzamer maakt.
Hoeveel verschillende soorten warmtepompen zijn er allemaal?
Er zijn meerdere verschillende warmtepompen beschikbaar. Voordat u een warmtepomp aanschaft, raden wij u aan om een professioneel advies in te winnen over welke warmtepomp van toepassing kan zijn op uw huidige woonsituatie.
-
Lucht/lucht warmtepomp: Haalt lucht via buiten naar binnen en verwarmt hiermee uw huis. Vaak wordt deze pomp vergeleken met een airco installatie.
-
Lucht/water warmtepomp: Ook deze pomp haalt de lucht via buiten naar binnen. Na het inwinnen van de lucht, draagt hij het over aan het koudemiddel. Dan wordt het afgegeven aan het warm tapwatersysteem en cv.
-
Water/water warmtepomp: Deze pomp haalt het water uit grondwater. Hij pompt het water op, verwarmt het en pompt het afgekoelde water weer terug in de grond.
-
Bodem/water warmtepomp: Is een pomp met een warmtebron in het buitensysteem. Hij haalt de warmte uit de bodem, verwarmt het en geeft het vervolgens af aan het tapwater en cv in de woning.
-
Hybride warmtepomp: Is een combinatie tussen een warmtepomp en een HR ketel. Deze pomp maakt alleen gebruik van gas op extreem koude dagen. De voornaamste warmte wint hij vanuit de buitenlucht.
Heb ik nog radiatoren nodig als ik een warmtepomp bezit?
Ja, u heeft nog steeds radiatoren nodig om uw huis mee te verwarmen. De warmtepomp kunt u vergelijken met een cv ketel. Ook naast uw cv ketel, heeft u nog radiatoren of convectoren nodig. Een veelgemaakte keuze is vloerverwarming op de benedenverdieping en lage temperatuur radiatoren op de bovenverdieping. Is uw huis al van het aardgas af, dan kunt u in de slaapkamers en in de badkamer kiezen voor elektrische radiatoren. Gebruikt u nog wel gas, dan kunt u kiezen voor ECO radiatoren of convectoren. Het voordeel hiervan is, dat u het huis kan verwarmen met lagere aanvoertemperaturen. En dat is goed voor het milieu en voor uw portemonnee.
Een warmtepomp kopen, iets voor u?
Wij bieden u de warmtepompen aan van CTC. Van origine een Zweeds merk dat opereert over de hele wereld. CTC warmtepompen staan voor rust, kwaliteit en duurzaamheid. Daarom is Radiatorendiscounter.nl ook een trotse partner. Voor meer informatie over het bestellen van een warmtepomp, kunt u contact (link) met ons opnemen. Onze specialist zal met u een afspraak maken en kan u alles vertellen over warmtepompen.
Wat kost een warmtepomp?
De prijzen zijn afhankelijk van welke warmtepomp u koopt. Naast de aanschafprijs dient u ook rekening te houden met eventuele montage kosten. Het plaatsen van een warmtepomp dient te allen tijde gedaan te worden door een professionele monteur.
Wilt u meer informatie over de kosten van een warmtepomp en de eventuele montagekosten, neem dan contact (link) met ons op. Onze specialisten op het gebied van warmtepompen zullen u uitgebreid informeren naar de verschillende mogelijkheden