Vloerverwarming verdeler met A-label GRUNDFOS ALPHA 2 pomp | 1-groeps

Uitvoering
315,00(260,33 excl. BTW)
Levertijd: 1-2 dagen
Gratis verzending
14 dagen bedenktijd
Bij ons alleen A-merken mét garantie
Achteraf betalen

Productomschrijving

Er zijn vele redenen om voor een SLIM verdeler te kiezen, mede daar deze aan alle wensen kan voldoen. De SLIM verdeler wordt geleverd met een Grundfos pomp, een absoluut topmerk.
De naam zegt het al: SLIM. Het is een slimme compacte, complete verdeler voorzien van een oersterke stalen behuizing. Deze verdeler beschikt over een DVR ventiel, een drukverschilregelaar waardoor de verdeler aansluit op de huidige markt daar een normaal inregelventiel niet optimaal werkt met de huidige generatie pompen en juist een hoger energie verbruik genereerde als gewenst. Met de DVR kunt u gebalanceerd uw verdeler inregelen waardoor hij echt kwalitatiever is en future proof is daar hij geruisloos aansluit op verwarmen met een cv-ketel maar ook een warmtepomp daar hij werkt bij alle temperaturen.


Als toevoeging kan je op de retouraansluitingen van de verdeler nog flowmeters plaatsen. Met een flowmeter op elke groep kan je de groepen op het zelfde niveau inregelen. 

Voor meer informatie over deze verdeler verwijzen wij u graag naar de onderstaande documentatie

HOEVEEL METER BUIS EN WELKE VERDELER HEB IK NODIG ?
Indien u de leidingen als hoofdverwarming wilt aanleggen kan u het beste de leidingen hart op hart 10 cm uit elkaar leggen. Dat houdt in dat u 10 meter slang nodig heeft per M2. Per groep raden wij u aan om 100 meter buis aan te houden.
Bij een ruimte van bijvoorbeeld 40 M2 heeft u dus een 4-groepsverdeler nodig met 400 meter buis. (40x10 = 400 meter buis | per groep 100 meter buis = 4 groepen) 


BELANGRIJK !! Gebruik bovenop de verdeler de juiste diameter leiding voor een goede werking. Wanneer de diameter van de aanvoer- en retourleiding te klein is krijgt u teveel weerstand en zullen de leidingen in de vloer niet warm worden.

t/m 2 groepen : 15 mm stalen buis of 20 mm alu-pex (tot 5 meter aanvoer + retour)
3 t/m 7 groepen : 22 mm stalen buis of 26 mm alu-pex (tot 13 meter aanvoer + retour)
8 t/m 10 groepen : 22 mm staal of 26 mm alu-pex (tot 4 meter aanvoer + retour)
11 t/m 16 groepen : 28 mm of 32 mm

 

Specificaties

Product

Artikelnummer
151.15TKM152001G
Merk
TKM