Filters

Prijs

Elektrische Vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming

Is verwarmen op elektriciteit,  de verwarming van de toekomst? Het klimaat houdt iedereen bezig. We willen allemaal graag nog lang verder leven in een duurzame wereld. Dat betekent dat we langzaam moeten gaan stoppen om met gas te verwarmen. Hierdoor gaan steeds meer en meer huishoudens van het gas af en er wordt serieus nagedacht over een duurzame manier van verwarmen. 

De Danfoss matset voor vloerverwarming is een ontwikkeling voor de toekomst en een stap naar een duurzamer leven. De betrouwbare mat met bijgeleverde thermostaat zorgen bij uw thuis voor aangename warmte tijdens de koude dagen. 

Wat is elektrische vloerverwarming?

Vloerverwarming op elektriciteit bestaat uit elementen die onder uw vloer worden geplaatst. Deze elementen worden met behulp van elektriciteit opgewarmd en de warmte geven ze dan af aan uw vloer. 

Hoe werkt elektrische vloerverwarming?

De werking van elektrische vloerverwarming kunt u vergelijken met de werking van radiatoren, door zowel de vloer als ondervloer te verwarmen als een functionerend verwarmingselement. Dit element geeft een grote hoeveelheid warmte af onder uw vloer en verwarmt uw ruimte net zoals de zon, geleidelijk en warm.

Zijn alle vloeren geschikt voor elektrische vloerverwarming?

Vrijwel alle vloeren zijn geschikt voor ondervloers verwarmen met elektriciteit. De gelijkmatige verspreiding voelt prettig en comfortabel aan. Wij van Radiatorendiscounter.nl bieden u de vloerverwarming matset aan van Danfoss. U kunt deze gebruiken bij de volgende vloeren:

 • Keramische tegelvloer

 • Parket, laminaat of een houten vloer

 • Vloerbedekking

 • Natuursteen tegels

Kan elektrische vloerverwarming ook gelegd worden in de badkamer?

Jazeker, het is zelfs een zeer goede keuze! U hoeft niet bang te zijn dat de vloer of de verwarming wordt aangetast door vocht. De leidingen worden zorgvuldig weggewerkt, zodat vocht er niet bij kan. Geniet van een heerlijke verwarmde vloer als u uit de douche komt.

Is elektrische vloerverwarming duurzaam?

Elektrische vloerverwarming kan duurzaam zijn als u de eigen energie met zonnepanelen opwekt. Als u op dit moment niet in het bezit bent van zonnepanelen, dan raden wij u aan om het voor nu alleen te leggen in kleinere ruimtes. Nu is het nog steeds zo dat gas goedkoper is dan elektriciteit. Mocht dat in de toekomst gaan veranderen, dan kan het zijn dat verwarming op elektriciteit een duurzame investering is.

Wat kost een elektrische vloerverwarming?

De kosten van verwarmen met elektriciteit zijn afhankelijk van het aantal m2 van de ruimte waar u het wilt gaan leggen. Per m2 kunt u ongeveer 150-160 watt aanhouden. De ruimte waar u de vloer van wilt verwarmen, moet ook goed geïsoleerd zijn, anders heeft u teveel warmteverlies. Dan kunnen  de kosten hoger uitvallen dan verwacht. Daarnaast is het ook verstandig om naar de kosten van uw energierekening te kijken. 

Wilt u exact weten wat voor u de totale kosten zouden zijn? Neem dan contact met ons op en wij sturen u een op maat gemaakte offerte. 

Het aanleggen van elektrische vloerverwarming

U kunt zelf uw elektrische vloerverwarming aanleggen. Er zijn diverse stappenplannen beschikbaar over het monteren van verwarming onder de vloer met elektriciteit. Mocht u de keuze maken om zelf aan de slag te gaan, dan raden wij het u aan om met betrouwbare materialen te werken.

U kunt natuurlijk ook kiezen voor onze montageservice. Wij bieden u een service aan die rekening houdt met uw persoonlijke wensen. Wilt u meer te weten komen over onze montageservice, stuur dan een e-mail naar: info@radiatorendiscounter.nl

De voordelen en de nadelen van elektrische vloerverwarming

Wilt u bijvoorbeeld vloerverwarming aanleggen in de badkamer, slaapkamer of uw kantoor thuis? Dan kan verwarmen met elektriciteit een oplossing zijn. Radiatorendiscounter.nl zet voor u de voor- en nadelen in een overzicht, dan weet u meteen of verwarmen op elektriciteit ook iets is voor bij uw thuis.

Voordelen:

 • Eenvoudig aan te leggen

 • Onderhoudsvrij

 • Relatief goedkoop in aanschaf

 • Snelle warmteafgifte

 • Niet zichtbaar

 • Compact systeem

 • U hoeft de vloer niet uit te hakken of te frezen

Nadelen:

 • Elektriciteit is duurder als gas

 • Uw ruimte moet goed geïsoleerd zijn

 • Voor nu is het alleen voordelig om het in kleinere ruimtes aan te leggen

Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheid om uw vloer met elektriciteit te verwarmen, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij staan graag voor u klaar.


 

 

Sorteren op
24 resultaten

RD Elektrische Vloerverwarming

Uitvoering: 1 M2 - 150 Watt
€ 134.15 incl. btw

RD Elektrische Vloerverwarming

Uitvoering: 2 M2 - 300 Watt
€ 154.15 incl. btw

RD Elektrische Vloerverwarming

Uitvoering: 3 M2 - 450 Watt
€ 186.70 incl. btw

RD Elektrische Vloerverwarming

Uitvoering: 4M2 - 600 Watt
€ 209.25 incl. btw

RD Elektrische Vloerverwarming

Uitvoering: 5M2 - 750 Watt
€ 239.30 incl. btw

RD Elektrische Vloerverwarming

Uitvoering: 6M2 - 900 Watt
€ 261.85 incl. btw

RD Elektrische Vloerverwarming

Uitvoering: 7M2 - 1050 Watt
€ 285.85 incl. btw

RD Elektrische Vloerverwarming

Uitvoering: 8M2 - 1200 Watt
€ 341.00 incl. btw

RD Elektrische Vloerverwarming

Uitvoering: 9M2 - 1350 Watt
€ 364.80 incl. btw

RD Elektrische Vloerverwarming

Uitvoering: 10 M2 - 1500 Watt
€ 370.00 incl. btw