Filters

Prijs

Vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming behoort hedendaags tot een van vele mogelijkheden van volwaardig verwarmen. Waar je eerst meerdere radiatoren nodig had om de ruimte mee te kunnen verwarmen, kun je dit nu doen met vloerverwarming. Zonder dat de verwarming in het zicht is. Het is ook een duurzame manier van verwarmen. Een vloerverwarmingssysteem werkt al met een lage aanvoertemperatuur van zo’n 35 graden. De verwarmingsbuizen worden onder jouw vloer op een vaste afstand van elkaar gelegd, zodat je geniet van heerlijke en duurzame verwarming.  

Ben je in het bezit van zonnepanelen of heeft de ruimte die je wilt verwarmen een kleiner oppervlak? Dan kun je ook kiezen voor elektrische vloerverwarming. Wij bieden je een elektrische matset aan van het erkende merk Danfoss

Verschillende soorten vloerverwarming

Op onze website vind je drie soorten vloerverwarming.

 • Vloerverwarming nat systeem, waarbij je gebruik maakt van draadstaalmatten/ krimpnetten, noppenplaten of tackerplaten. Hierop bevestig je op gelijke afstand de vloerverwarmingsbuis. De maten van de draadstaalmatten zijn tien of vijftien centimeter. Dit betreft de hart op hart afstand van de gelegde leidingen. 

 • Elektrische vloerverwarming van Danfoss. Elektrische vloerverwarming wordt voornamelijk gebruikt om kleinere ruimtes in jouw woning te verwarmen. Zoals badkamers, hobbykamer/ werkkamer of garages. De matten kun je direct onder jouw vloer plaatsen, zonder te frezen of uit te hakken.

 • Vloerverwarming droogsysteem, waarbij je gebruikt maakt van isolatieplaten en van geleidingsprofielen. De verlegafstand van de buizen zijn met droogbouw 125 millimeter. Dit type vloerverwarming pas je toe op vloeren die niet het dergelijke gewicht kunnen dragen van het natte vloerverwarmingssysteem, zoals veelal houten vloeren.

Wil je meer informatie over vloerverwarming? Dan ben je van harte welkom in onze showroom in Drunen. Geopend vijf dagen in de week. Uiteraard zijn wij ook per telefoon, e-mail of whatsapp bereikbaar. Zie onze contactpagina voor meer informatie.

Hoe leg ik een vloerverwarming aan?

Je kunt jouw vloerverwarming zelf leggen of laten leggen door een installateur. Radiatorendiscounter.nl bied je complete vloerverwarmingspakketten aan die je zelf kan leggen. Je kunt kiezen uit een vloerverwarmingspakket met krimpnetten of voor een totaalpakket met noppenplaten. Het verschil tussen een krimpnet en een noppenplaat is, dat je de leidingen op de krimpnetten vastmaakt door kabelbinders en bij een noppenplaat klik je de buis tussen de noppen. Onze noppenplaten zijn voorzien van isolatie.

Beide pakketten zijn complete totaalpakketten:

 • Doe-het-zelf vloerverwarmingspakket met noppenplaat 31 millimeter of 52 millimeter 

 • Doe-het-zelf vloerverwarmingspakket met bouwstaalmatten (verlegafstand tien centimeter) 

 • Doe-het-zelf vloerverwarmingspakket met bouwstaalmatten (verlegafstand vijftien centimeter) 

Met een legplan heb je een duidelijk overzicht over hoe je de leidingen legt in de desbetreffende ruimte. Zo maak je het voor jezelf een stuk gemakkelijker! 

Een slakkenhuispatroon heeft een gelijkmatige verdeling van de buizen in de ruimte. Je geniet overal van aangename warmte. Bij een meanderpatroon krijgt een deel van de ruimte warm aanvoer water, het andere gedeelte koude retourwater. Er is dan geen gelijkmatige warmteverdeling van de buizen.

Mocht je liever de montage uit handen geven, dan kun je gebruik maken van onze montageservice. Een van onze gespecialiseerde installateurs komt dan de  vloerverwarming aanleggen. Je dient rekening te houden met de volgende factoren met betrekking tot de offerte:

 1. Het aantal vierkante meters

 2. Type vloerverwarming; hoofd of bijverwarming

 3. Reistijd

 4. Het aanleggen van de vloerverwarming inclusief materiaal

 5. Bijkomende kosten voor het legplan*

*Zonder legplan leggen wij geen vloerverwarming

Vloerverwarming kopen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om op de benedenverdieping vloerverwarming te plaatsen. Het is een goede en duurzame oplossing voor het vervangen van verwarmingsradiatoren. Wat zijn de belangrijkste zaken om rekening mee te houden voordat je vloerverwarming koopt:

 • Welke soort vloerverwarming wil ik leggen?

 • Hoeveel vierkante meter vloerverwarming heb ik nodig?

 • Zelf leggen of liever laten installeren?

 • Wat voor soort verdeler past het beste bij mijn situatie?

Zoals je al hebt gelezen bieden wij drie soorten vloerverwarming aan; traditioneel systeem, droogsysteem en elektrische vloerverwarming. De keuze is afhankelijk waar je de vloerverwarming voor wilt gaan gebruiken. Voordat je wilt gaan beginnen met vloerverwarming leggen, is het handig om te weten hoeveel vierkante meter het oppervlak bedraagt wat je wil verwarmen. Als je het aantal vierkante meters hebt bepaald, dan is het handig om te weten hoeveel groepen jouw verdeler nodig heeft. Een groep van de vloerverwarming mag ongeveer honderd meter buis bevatten. Dit heeft te maken met de weerstand. Hoe meer weerstand de buis geeft, hoe slechter de doorstroming van het warme watere en daarmee minder warmte afgifte. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. 

Bij de complete vloerverwarming pakketten wordt de vloerverwarming verdeler met A-label GRUNDFOS ALPHA 2 pomp meegeleverd. Deze verdeler beschikt over een thermostatische voeler. 

Heb je liever een andere soort verdeler? Dan heb je de keuze uit een RVS verdeler of kunststof verdeler. Beide verdelers zijn gemaakt voor warmtepompsystemen en hebben de mogelijkheid voor zowel koelen als verwarmen. 

Een belangrijke tip omtrent jouw verdeler:

De voedingsleiding die je aansluit op de verdeler voor jouw aanvoer en retour mag niet te dun zijn. Als de diameter te dun is, zal er teveel weerstand ontstaan. De ruimte verwarmt dan niet goed omdat er te weinig warm water via de buizen in jouw vloer stroomt. 

Weet je niet zeker welke diameter buis je nodig hebt, neem dan contact op met een van onze servicemedewerkers. Zij geven je het nodige advies.

Wat heb ik nodig om vloerverwarming aan te leggen?

Wat heb je allemaal nodig om goede vloerverwarming te leggen? Wij zetten de belangrijkste producten voor je op een rij. Zo zie je in een overzicht wat je allemaal nodig hebt.

 1. Draadstaalmatten en of noppenplaten      

 2. Vloerverwarmingsbuis 16x2 of 18x2 millimeter

 3. Aansluitkoppelingen

 4. Isolatie alu-reflexfolie

 5. Kabelbinders of drilbinders

 6. Vloerverwarmingsverdeler

 7. Randisolatie

 8. Eventuele kunststof geleide bochten

 9. Lijmspray

 10. Legplan

Uiteraard kun je ook kiezen voor een van onze totaalpakketten. Dan ben je in een keer klaar en hoef je nergens meer aan te denken.

Onze totaalpakketten vind je hier. 

Wat kost een vloerverwarming?

Om precies te vertellen wat een vloerverwarming kost, is maatwerk. Er zijn veel verschillende factoren die de prijs bepalen. Zoals het legplan, de ruimte, het aantal vierkante en of je de vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming wilt leggen. Stuur ons een digitale tekening van de ruimte waar je de vloerverwarming wilt leggen. Wij nemen dan contact met je en geven je professioneel advies. Bij interesse sturen wij een op maat gemaakte, vrijblijvende offerte met de benodigdheden en eventuele montagekosten. Zo krijg je een helder beeld van wat het kost om een vloerverwarming aan te leggen.

Elektrische vloerverwarming

Met de Danfoss elektrische matset vloerverwarming leg je de vloerverwarming gemakkelijk zelf. De zelfklevende matten zijn erg dun en daarom eenvoudig te plaatsen onder jouw bestaande vloer. Doordat er tussen jouw vloer en de matten niets ligt, is de verwarmingssnelheid erg hoog en kun je meteen genieten van heerlijke warmte. Elektrische vloerverwarming wordt voornamelijk toegepast in kleinere ruimtes, zoals badkamer, werkkamer of garage. Maar mocht je in het bezit zijn van zonnepanelen dan kun je er ook voor kiezen om grotere oppervlaktes te voorzien van elektrische vloerverwarming. 

Het systeem functioneert onafhankelijk van jouw centrale verwarming, zo geniet je van heerlijke plaatselijke warmte. Met de slimme thermostaat van Danfoss kun je de temperatuur regelen, bovendien houdt de thermostaat zelf rekening met de benodigde opwarmtijd. Zo heeft jouw vloer altijd de gewenste temperatuur. 

De matten zijn leverbaar van een vierkante meter tot en met tien vierkante meter oppervlakte. Heb je meer vierkante meter nodig, dan kun je uitbreidingsmatten bestellen. Deze matten corresponderen met de Danfoss matset en zijn ook eenvoudig te plaatsen.

Combinatie warmtepomp en vloerverwarming

Ben je geïnteresseerd in een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming? Dan bieden wij de warmtepompen aan van het topmerk CTC. Deze warmtepompen bezitten een modulerende compressor die vermogen leveren volgens behoefte van de leefruimtes. Is er meer warmte nodig, zoals in de winter, dan verhoogt de compressor het vermogen. Worden de dagen warmer, dan verlaagt de compressor het vermogen. Hoe kleiner de temperatuurtrap is van de warmtepomp naar de verdeler van uw vloerverwarming, hoe hoger het rendement is. Vandaar dat de combinatie van vloerverwarming en een warmtepomp ijzersterk is met als gevolg grote besparingen op jouw huidige energiekosten.

Combinatie vloerverwarming met radiatoren

In de meeste nieuwe huizen of gerenoveerde huizen vind je op de benedenverdieping vloerververwarming. In de slaapkamers vind je vaak radiatoren of convectoren. Het aanschaffen van vloerverwarming, warmtepomp, zonnepanelen en of duurzame radiatoren/convectoren is een grote investering. Door een warmtepomp te combineren met vloerverwarming en lage temperatuur convectoren/radiatoren kun je de aanschaf terugverdienen. Het huidige verwarmingssysteem verwarmt met 75 graden. Je kunt al verwarmen met een aanvoertemperatuur van 55 graden of zelfs al met 35 graden. Door het verlagen van de aanvoertemperatuur verlaag je ook jouw energierekening. 

Ben je naast jouw warmtepomp en vloerverwarming ook in het bezit van zonnepanelen, dan is het een mogelijkheid om op de bovenverdieping elektrische radiatoren te plaatsen. Zo kun je helemaal van het gas af. Wat niet alleen duurzaam is voor de natuur, maar ook voor jouw portemonnee. Dankzij de zonnepanelen wek je jouw eigen energie op, wat je weer kunt gebruiken om in de winter jouw bovenverdieping mee te verwarmen. 

Het is dus zeer verstandig om naast jouw warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming ook de huidige radiatoren te vervangen voor duurzame verwarmingradiatoren. Hoewel de aanschafprijs aanzienlijk is, zul je zeker meer rendement uit jouw aankoop halen.

De voor-en nadelen van vloerverwarming

Voordelen:

 • Duurzame manier van verwarmen

 • Minimaal onderhoud

 • Gelijkmatige en aangename warmteverdeling

 • Geruisloos

 • Geen zichtbare verwarming

 • Energiezuinig

 • Plaats besparing; bij vloerverwarming als hoofdverwarming, heb je geen andere radiatoren meer nodig

Nadelen:

 • De kosten om vloerverwarming aan te schaffen zijn hoger

 • Eventuele hogere montagekosten

 • Moeilijker te integreren in bestaande woningen

 • Bij eventuele lekkages of beschadigingen moet je de vloer ter plaatse van de lekkage helemaal openbreken (dit gebeurt maar heel zelden)

 • Opwarming en afkoeling duurt vrij lang

 • Niet iedere vloer kan op vloerverwarming gelegd worden. Goed navragen bij de winkel waar je de vloer koopt

Nu je de voor-en nadelen naast elkaar hebt gezien, is het aan jou om te beslissen of vloerverwarming iets voor jou is. Wil je meer professioneel advies over welk soort vloerverwarming het beste bij jouw huidige situatie past? Dan nodigen wij jou uit in onze showroom in Drunen. Een van onze medewerkers kan je een professioneel en gepast advies geven over vloerverwarming. Het is tijdens jouw bezoek ook mogelijk om de verschillende verdelers te bekijken en te vergelijken. 

Advies op afstand? Wij zijn ook telefonisch, per e-mail en whatsapp bereikbaar.

*Als je meer informatie wilt ontvangen over de CTC warmtepompen, neem dan eerst telefonisch contact op voordat je langskomt in de showroom. De desbetreffende afdeling maakt dan direct een afspraak met je. Je kunt natuurlijk ook het onderstaande contactformulier invullen en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Sorteren op
170 resultaten