Filters

Prijs

Thermostaatknoppen

Thermostaatknoppen

Een kamertemperatuurregelaar is niet meer weg te denken binnen ons leefklimaat. Deze handige uitvinding hebben we te danken aan een landgenoot, genaamd Cornelis Drebbel. De Alkmaarder ontwierp als een van de eerste een technologie die bediend werd door een machine. De thermostaat was geboren en al die jaren later nog steeds een populair item op het gebied van verwarmingstechnieken. 

Al heeft de handige regelaar een nodige transformatie ondergaan in zowel het uiterlijk design als moderne technologie. Strakke designs die kunnen worden bediend via een app op de telefoon of tablet. Handig, gebruiksvriendelijk en aan te passen naar behoefte.

Wat is een kamerthermostaat?

Een kamerthermostaat regelt de temperatuur in een ruimte. Vaak wordt dit apparaatje ook wel een ruimtethermostaat genoemd. Het is eenvoudig bedienbaar en afhankelijk van welk type ook nog eens kostenbesparend.

Wat doet een kamerthermostaat?

Op het moment dat u de temperatuur hoger wilt hebben dan de gemeten temperatuur, geeft de kamerregelaar een seintje af naar de cv ketel. De ketel slaat aan en het water wordt naar de radiatoren en/of vloerverwarming gestuurd. Via de radiatoren of vloerverwarming wordt uw huis aangenaam warm.

Wat is een modulerende kamerthermostaat?

Een modulerende kamerthermostaat zorgt voor gelijkmatige verwarming. Door het hoger zetten van de graden, zal de regelaar een berekening maken hoeveel hij nodig heeft om de gewenste temperatuur te bereiken. 

Wat is een modulerende cv ketel?

Een modulerende cv ketel is een ketel die meer doet dan alleen aan/uit. De meeste ketels branden voluit of slaan af. Een modulerende ketel heeft als eigenschap dat deze zich kan aanpassen aan de warmtevraag.

Wat is een Opentherm kamerthermostaat?

Opentherm is de communicatie tussen de kamerthermostaat en de cv ketel. Via Opentherm kunt u verschillende merken met elkaar laten samenwerken, maar let op: beide apparaten moeten de eigenschap Opentherm beschikken. Zo niet, dan zal er geen communicatie plaatsvinden tussen de ketel en de kamerregelaar. 

Om te zien of uw ketel beschikt over een Opentherm protocol, dan kunt u dat nakijken  in de ketel of in de bijgeleverde handleiding. Bij de thermostaat kunt u dit terugvinden in de handleiding of bij eigenschappen op de productpagina.

Wat kost een kamerthermostaat?

De kosten van een kamerthermostaat zijn afhankelijk van het model en merk dat u graag wilt kopen. Hoe meer functies en gebruikscomfort de kamerregelaar moet hebben, hoe duurder de prijs wordt. Wij hebben voor u onze best verkopende kamerthermostaten op een rij gezet.

Heeft u vragen met betrekking tot welke kamerthermostaat geschikt zou zijn in uw woning? Neem dan contact met ons. Wij geven u graag professioneel advies, zodat u tevreden bent met uw aankoop. 

Sorteren op
11 resultaten