Filters

Prijs

Klokthermostaat

Klokthermostaat

Iedereen regelt thuis de temperatuur. Zodra het buiten kouder wordt, gaat de verwarming aan. Maar hoe werkt dat precies? Zodra u thuis de temperatuur hoger wilt zetten, dan de actuele temperatuur van dat moment, zal de thermostaat een signaal afgeven naar de cv ketel. De verwarming wordt aangezet en de ruimte wordt via vloerverwarming of radiatoren verwarmd. 

Waar men vroeger de verwarming regelde met een aan/uit variant, wordt er hedendaags steeds vaker gekozen voor een slimme thermostaat. De slimme regelaar zorgt ervoor dat er in huis niet onnodig wordt verwarmd. Een klokthermostaat behoort tot de slimme temperatuurregelaars. 

Wat is een klokthermostaat?

Een klok schakelaar regelt het aan- en uitspringen van de cv ketel. Door tijden in te stellen waarop u graag de verwarming aan of uit wil hebben, doet de warmteregelaar zijn werk. U hoeft niet meer handmatig de verwarming te regelen. 

Hoe werkt een klokthermostaat?

Door het instellen van tijden, regelt de schakelaar automatisch uw verwarming. U hoeft bijvoorbeeld niet meer bang te zijn dat u de verwarming vergeet uit te zetten, op het moment dat u naar bed gaat. Op deze manier kunt u besparen op uw energiekosten. 

Wilt u een klokthermostaat kopen?

U bent op zoek naar een nieuwe thermostaat, maar weet u niet waar u moet beginnen met uw zoektocht? Dan heeft Radiatorendiscounter.nl voor u handige tips om het bestellen van een nieuwe thermostaat eenvoudiger te maken.

  1. Wat voor type regelaar wilt u kopen? Een voor aan de wand of een draadloze thermostaat?

  2. Controleer eerst of uw cv ketel geschikt is voor de warmteregelaar die u graag wilt kopen. Dit kunt u vinden in de handleiding van de ketel of u kunt dit vinden aan de binnenkant van uw cv ketel.

  3. Heeft u gekozen voor een zelf modulerende klok schakelaar, dan is het handig om van zowel de regelaar als van uw cv ketel te controleren, of beide een Opentherm protocol hanteren. Heeft een van de twee geen Opentherm protocol, dan zal de thermostaat helaas niet werken. 

  4. Komt u er toch niet helemaal uit? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen en wij geven u graag professioneel advies over het kopen van een goede klokthermostaat.

Heb ik naast een klokthermostaat, ook nog thermostaat knoppen nodig?

U heeft naast uw thermostaat ook radiatorknoppen nodig. In de woonkamer, kunt u kiezen voor een handknop. De thermostaatknop hoeft de temperatuur in een ruimte niet meer te regelen als deze is voorzien van een ruimtethermostaat. Maar voor de andere radiatoren in uw huis, zoals bijvoorbeeld in de slaapkamers, kunt u wel beter kiezen voor thermostaat knoppen. 

De voeler die in de thermostaatknop zit, zorgt ervoor dat uw kamer aangenaam warm is en blijft. Is de gewenste temperatuur bereikt, dan zal het de radiator dicht zetten. Zo voorkomt u dat u onnodig verwarmt. De temperatuur in iedere kamer apart regelen kan ervoor zorgen dat uw energierekening naar beneden gaat. 

Wat zijn de voordelen van een klokthermostaat?

Het grootste voordeel van de thermostaat is dat u de tijden maar een keer hoeft in te stellen. Maar daar blijft het niet bij. Wij zetten voor u nog een aantal voordelen op een rij:

  • Gemak: eenmalig invoeren van de tijden.

  • Energiebesparend: door gericht te verwarmen, geen energieverspilling.

  • Comfort: genieten van aangename warmte.

  • Flexibiliteit: u kunt naast het ingestelde programma, ook afwijkingen toevoegen.

  • Voor sommige geldt dat u deze kan bedienen via een app. 

Benieuwd of een klokthermostaat iets voor u is? Onze servicemedewerkers helpen u graag verder met het maken van uw keuze. U bent daarnaast natuurlijk ook welkom in onze showroom in Drunen. 

Sorteren op
1 resultaat