Filters

Prijs

Elektrische CV ketels

Elektrische cv ketels

Elektrische cv ketels, ze worden gezien als de toekomst voor de huidige cv ketels. Maar is dat ook zo? Bent u in het bezit van een nieuwbouwhuis waarbij er al rekening is gehouden met het feit dat alle huishoudens in Nederland over een paar jaar van het gas af moeten zijn? Dan kan een elektrische cv ketel voor u interessant zijn. 

Hoe werkt een elektrische cv ketel?

Een elektrische cv ketel werkt ook met water, maar gebruikt geen aardgas om te verwarmen. Het water in de cv ketel wordt verwarmd met een elektrisch verwarmingselement. 

Is een elektrische cv ketel zuiniger dan een gewone cv ketel?

Als u niet in het bezit bent van zonnepanelen, dan is het op dit moment niet goedkoper. Tot nu toe is verwarmen op gas nog altijd goedkoper dan verwarmen op elektriciteit. Maar ook met zonnepanelen kan het voor u duurder uitvallen. De meeste huishoudens kiezen er dan toch voor om de opgewekte energie van de zonnepanelen te gebruiken voor de warmtepomp. Laat u daarom eerst goed informeren voordat u besluit om over te stappen op een elektrische cv ketel.

Wat kost een elektrische cv ketel?

De prijs tussen een elektrische cv ketel en een gewone cv ketel verschilt minimaal. Echter kan de prijs hoger oplopen tijdens montage. Maak voordat u een monteur laat langskomen duidelijke afspraken over wat er wel en wat er niet moet gebeuren. En spreek met de monteur een prijs af, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Waar moet ik op letten tijdens het kopen van een elektrische cv ketel?

Als u een elektrische cv ketel aanschaft, dan is het eerst verstandig om contact op te nemen met uw energienetwerkbeheerder. Traditionele huizen in Nederland zijn nog niet gemaakt om compleet aardgasloos te verwarmen. U heeft namelijk een 3 fase aansluiting nodig met zekering, 3 x 35 ampère. U betaalt hiervoor waarschijnlijk een x bedrag, afhankelijk van wie uw beheerder is. 

Het aanpassen van een 1 aansluiting naar 3 aansluiting dient gedaan te worden door uw energiemaatschappij en een elektricien. Dit zijn eenmalige kosten voor de aansluiting. Daarnaast betaalt u ook vastrecht. Dit geldt niet alleen voor elektrische cv ketels, maar ook als u in het bezit bent van een warmtepomp betaalt u een x bedrag aan vastrecht.

Een elektrische cv ketel of een warmtepomp?

Op dit moment wint de warmtepomp het van een elektrische cv ketel. Het rendement wat u haalt uit uw warmtepomp is vele malen groter dan met een elektrische cv ketel. We zullen dit aan u uitleggen met een voorbeeld:

Voor elke geleverde kWh elektriciteit die uw zonnepaneel levert, krijgt u er bij een warmtepomp 5 kWh ervoor terug. Bij een elektrische cv ketel krijgt u bij iedere 1 kWh er maar 1 kWh voor terug. Een op een dus. Een warmtepomp is daarom energiezuiniger en meer voor de hand liggend.

Heeft een elektrische cv ketel ook voordelen?

Ja zeker wel. Een elektrische cv ketel is makkelijker en sneller aan te sluiten dan een gewone cv ketel. Daarnaast is een elektrische cv ketel ook nog eens onderhoudsvriendelijker dan gewone cv ketels. Dit komt omdat er geen verbranding meer plaatsvindt van gas. Uw ketel is en blijft schoner. Ook hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de afvoer van rookgas. 

Wij bieden u de elektrische cv ketel aan van het Italiaanse merk Ferroli. Wilt u hierover meer informatie? Dan bent u van harte welkom in onze showroom.

 

 

Sorteren op
6 resultaten