Filters

Prijs

Dakdoorvoermanchet

Wat is een dakdoorvoermanchet?

Een luchtdicht manchet zorgt ervoor dat de afwerking van uw dakdoorvoer luchtdicht is. Met het manchet voorkomt u condensatie en lekkages. 

Waarom is een dakdoorvoermanchet belangrijk?

Door het manchet kunt u lekkages voorkomen. Lekkages hebben invloed om uw woongenot. Door het niet goed kunnen afvoeren van lucht en vocht, waardoor een inwendige condensatie ontstaat door convectie, kunt u gezondheidsproblemen ervaren. Een gezond binnenklimaat, draagt bij aan de gezondheid van u en uw gezin.

Hoe plaatst u een dakdoorvoermanchet?

De Ubbink luchtdichte doorvoermanchet wordt geleverd met een instructiekaart. De instructiekaart laat u stapsgewijs zien hoe u het manchet bevestigt op het dakbeschot. Het plaatsen van de manchet kunt u eenvoudig zelf doen en is eventueel ook achteraf toepasbaar.

Wat zijn de voordelen van een dakdoorvoermanchet?

Naast het feit dat het lekkages helpt te voorkomen, zijn er nog een aantal voordelen van een dakdoorvoermanchet. Radiatorendiscounter.nl zet de voordelen voor u op een rij.

  • Energiebesparing; met luchtdicht bouwen kunt u besparen op uw energierekening.

  • Meer wooncomfort; het last hebben van vocht- en weerplekken draagt niet bij aan een aangenaam binnenklimaat. Goede luchtventilatie binnenshuis is enorm belangrijk.

  • Hoger energielabel; door luchtdichte afwerking kunt u het energielabel van uw woning verhogen. Dat is niet alleen goed voor u, maar ook voor het milieu.

Wilt u een luchtdicht dakdoorvoer manchet kopen?

Op onze website vindt u het luchtdichte doorvoermanchet van het merk Ubbink. Het manchet is toepasbaar op dakdoorvoeren met een dakhelling van 0 tot 55 graden. Met Ubbink wordt luchtdicht bouwen een stuk eenvoudiger.

Wat kost het plaatsen van een dakdoorvoer?

Met het plaatsen van een dakdoorvoer moet u met een aantal zaken rekening houden.

  • De plek van de dakdoorvoer; is de plek goed bereikbaar voor de installateur?

  • Hoe breed moet de doorvoer worden?

  • Heeft u een plat dak of een hellend dak?

  • Kosten van het materiaal.

  • De kosten van de installateur.

Wij raden het u aan om eerst verschillende offertes op te vragen. Dan weet u zeker dat u altijd de juiste prijs heeft voor de montage.

Wilt u graag meer informatie ontvangen over dakdoorvoeren en het luchtdichte doorvoermanchet? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze medewerkers staan u graag te woord en helpen u professioneel verder.

Sorteren op
1 resultaat