Filters

Prijs

CV Ketels

CV ketels

De cv ketel; wat is de werking precies en hoe belangrijk is hij nou eigenlijk? We staan er niet iedere dag bij stil, maar we gebruiken het wel iedere dag meerdere malen. De cv installatie zorgt voor warm water tijdens het douchen of afwassen en biedt ons aangename warmte tijdens de koude wintermaanden. Daarom is het van belang om een nieuwe cv ketel met zorg uit te kiezen, zodat deze volledig aansluit bij jouw wooncomfort wensen. 

Op het gebied van cv installaties heb je meerdere keuzes, waardoor kiezen lastig kan zijn. Dat snappen wij helemaal bij Radiatorendiscounter.nl. Wij bieden je daarom graag advies over welke mogelijkheden er allemaal zijn en welke cv ketel je het beste kunt kiezen.

Welke cv ketels biedt Radiatorendiscounter.nl aan op de website?

Op onze website bieden wij 3 soorten cv ketels aan. 

Iedere cv ketel heeft andere specificaties en is mogelijk niet van toepassing op jouw huidige situatie. Je wilt tenslotte niet dat je een cv ketel bestelt met een te hoge of een te lage capaciteit. Daarmee behaal je niet het juiste rendement die je wilt behalen met jouw nieuwe cv ketel. 

Het kopen van een cv ketel

Een cv ketel kopen is een belangrijke aankoop die je niet iedere dag, week, maand of jaar doet. Het zoeken naar de juiste cv ketel kan een hele klus zijn, waarbij je soms het overzicht niet meer kan bewaren. Daarom is ons advies altijd: laat je eerst professioneel informeren over welke mogelijke cv ketel het beste past bij je.  

Heb je vragen over het kopen van een cv ketel? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen je vrijblijvend advies geven over het kopen van een cv ketel.

Tips voor het kiezen van de juiste cv ketel

Om ervoor te zorgen dat je de juiste cv ketel aanschaft, hebben wij een aantal tips voor je. Met deze tips kun je gemakkelijker een keuze maken over welke cv installatie het beste bij je past.

 1. Soort cv installatie? Ga je voor een HR combiketel, elektrische ketel of een HR Solo ketel.

 2. Wat is jouw woonoppervlak? Hoe groter je woont, des te meer vermogen jouw nieuwe cv ketel moet hebben.

 3. Isolatiegraad van jouw woning. Heb je een oudere woning of een nieuwbouw woning? Oudere woningen hebben meer warmteverlies dan nieuwere woningen. Dit kan een effect hebben op het vermogen van jouw cv installatie.

 4. Het vermogen van de cv ketel.

 5. De CW waarde van uw cv ketel. (CW betekent hoeveel warm water je nodig heeft)

 6. Montage

 7. En natuurlijk… de prijs van jouw cv ketel.

Wat is het verschil tussen een combiketel en een HR-ketel?

Een combiketel is een ketel dat het warm water opwarmt wat gebruikt wordt voor zowel de verwarming als voor het douchen/ afwassen. Vroeger had men alleen een cv ketel voor de verwarming. Maar dat veranderde toen de combiketel zijn entree maakte. Omdat een combiketel zowel het water verwarmt voor de verwarming als de douche, wordt het een combiketel genoemd.

De combiketel warmt het water op door aardgas te verbranden. Je ontsteekt de vlammen in jouw combiketel automatisch door het openen van een warmwaterkraan en zo wordt het water verwarmd. Dan gaat het water via de koperen buizen richting jouw  kraan of verwarmingradiator. 

Een HR-ketel is de afkorting voor Hoog Rendement-ketel. Deze nieuwe combiketel wordt tegenwoordig steeds vaker geplaatst, vanwege de zuinige werking ten opzichte van de combiketel die wij allemaal kennen. Een HR-ketel verwarmt ook via aardgas, maar haalt meer warmte uit dezelfde hoeveelheid aardgas. De rookgassen die vrijkomen bij de verbranding wordt door een HR-ketel opnieuw verwarmt. Waarbij deze gassen met een combiketel direct worden afgevoerd naar buiten. In de rookgassen zit namelijk waterdamp en dit wordt door de HR-ketel gecondenseerd. Via deze manier kan de warmtewisselaar binnen uw cv ketel de ruimtes heerlijk verwarmen. 

Dit is het precieze verschil tussen een combiketel en een HR-ketel. Een HR-ketel kan je dus degelijk een hoger rendement opleveren als een gewone combiketel. De zuinigere manier van verwarmen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook zeker voor jouw portemonnee. 

De voordelen van een HR ketel

Wat zijn de voordelen van een HR-ketel? Wij zetten deze voordelen voor jou op een rijtje, zodat je in een oogopslag kan zien of een HR ketel iets voor jou is.

 • Zuinig energieverbruik

 • Directe besparingen zichtbaar op jouw energierekening

 • Stille en veilige werking

 • Vaak geen waakvlam meer

 • Bedienbaar via een app of comfort touch

 • Goed te combineren met een warmtepomp en zonnepanelen

Wil je meer informatie ontvangen over de zuinige werking van een HR-ketel en of de cv ketel past binnen jouw verwarmingssituatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder. 

Wat is het debiet dat ik nodig heb voor mijn cv ketel?

Als je op zoek bent naar een nieuwe cv ketel, dan ben je vast het woord debiet tegengekomen tijdens jouw zoektocht. De volumestroom voor warm tapwater wordt ook het debiet genoemd, wat houdt het precies in? Het debiet geeft aan de hoeveelheid water per uur de pomp door de cv installatie produceert. De hoeveelheid wordt aangeduid in liter/ per uur oftewel L/H of kubieke meter per uur ook wel afgekort tot m3/H. Je kunt 1m3 vergelijken met 1000 liter. 

De volumestroom en de opvoerdruk zijn afhankelijk van elkaar. Hoeveel debiet je nodig hebt is afhankelijk van hoeveel water je tegelijk wilt verbruiken. Je dient wel rekening te houden met bepaalde zaken, zoals; als je een regendouche hebt, heb je een hoger debiet nodig dan met een reguliere douche. Wil je zowel het bad als de douche tegelijk gebruiken, ook dan heb je een hoger debiet nodig. Het vermogen van een cv ketel wordt uitgedrukt in CW waarde. Hoe hoger de CW waarde, hoe hoger het vermogen van de cv installatie. CW staat voor Comfort Warmwater, ook wel het comfortniveau van jouw cv ketel genoemd. 

Het verschil tussen een gasgestookte cv ketel en een elektrische cv ketel

Zoals wij al eerder hebben vermeld; een gasgestookte cv installatie haalt de warmte uit aardgas. De cv ketel verbrandt aardgas, het water wordt warm en gaat via de circulatiepomp naar leidingen die lopen naar uw kraan of verwarming. De rookgassen die daarbij komen worden bij een combiketel via het rookafvoerkanaal of schouw naar buiten afgevoerd. Bij een HR-ketel wordt het waterdamp in de rookgassen gecondenseerd. 

Een elektrische cv ketel werkt volledig op elektriciteit en bied je de mogelijkheid om gasloos te wonen. Door de werking op elektriciteit produceert de ketel geen koolmonoxide, wat beter is voor jouw gezondheid.

Elektrische cv ketel de toekomst in duurzaam verwarmen

Een elektrische cv ketel biedt een goede oplossing als je geen warmtepomp installatie kan aanbrengen in jouw woning. De voorwaarde is wel dat jouw huis extreem goed geïsoleerd moet zijn, anders heb je teveel warmteverlies. Door het warmteverlies kan de elektrische cv ketel minder rendement geven dan een gasgestookte cv installatie. Wij raden jou aan, mocht je kiezen voor een elektrische cv ketel, om ook zonnepanelen aan te schaffen. Je wekt met zonnepanelen jouw eigen energie op. Met deze combinatie kan je de energierekening naar beneden brengen.

Steeds meer woningen gaan minder gas verbruiken of kiezen ervoor om helemaal van het gas af te gaan. Dan is verwarmen met elektriciteit een uitkomst. Doordat er minder CO2 uitstoot plaatsvindt , kan de natuur zich geleidelijk herpakken. Binnen Nederland wordt een klimaatneutraal bestaan  steeds belangrijker, ook in ons binnen leefklimaat. Dat is ook de reden waarom steeds meer huishoudens kiezen voor zonnepanelen. Het opwekken van eigen energie om vervolgens daarmee fossielvrij te leven. Dat is de weg naar onze duurzame toekomst!

De voor- en nadelen van een elektrische cv ketel

Duurzamer wonen klinkt niet alleen goed, maar is ook zeer zeker beter voor zowel de mens als het milieu. Maar wat zijn eigenlijk de pluspunten en de minpunten van een elektrische cv ketel ten op zichte van een gasgestookte cv ketel? Hieronder vind je een overzicht van zowel de voordelen als de nadelen.

Voordelen:

 • Geen gasgebruik

 • Veiliger;  geen koolmonoxide productie

 • Duurzaam en milieuvriendelijker

 • Goede werking bij goed geïsoleerde woningen

 • Je bent al in het bezit van zonnepanelen

Nadelen:

 • Elektriciteit is op dit moment duurder dan gas

 • Woning moet goed geïsoleerd zijn

 • Werkt voordelig in combinatie met zonnepanelen

 • Je hebt een aparte boiler nodig voor jouw warmwatertoevoer

Nu je de voor- en nadelen naast elkaar hebt kunnen leggen, is het aan jou om te bepalen of een elektrische cv ketel iets voor je is. Wij adviseren je graag wat een elektrische cv ketel of warmtepomp in combinatie met een HR-ketel voor jouw woning kan betekenen. 

CV ketels van het merk Intergas

Intergas weet zich al meer dan 50 jaar te perfectioneren op het gebied van verwarminsinstallaties. Als marktleider van hoog rendement cv ketels, is er voor iedere consument de juiste oplossing voor zijn of haar woning. Intergas ketels gelooft in de toekomst en blijft daarom op zoek naar duurzame energiebronnen om warmte-oplossingen aan te bieden die aansluiten op de energie behoefte van nu. Het verleggen van grenzen en kennis maakt Intergas de specialist op het gebied van cv warmtesystemen. Met een uitgangspunt wat al meer dan vijftig jaar niet meer veranderd is:

Het ontwikkelen en produceren van betrouwbare warmtebronnen met hoog rendement voor bij jouw thuis!

Ferroli ketels; de missie naar een duurzamere wereld

Ferroli Nederland biedt al meer dan 65 jaar oplossingen en ontwikkelingen aan voor betrouwbare klimaatoplossingen binnen bedrijven en woningen. Met behulp van de full electric range bouwt Ferroli naar een duurzaam binnenklimaat voor iedereen. Door te blijven investeren in milieuvriendelijke energieoplossingen, wil Ferroli bijdragen aan een groenere wereld. Een wereld die goed is voor mens en dier, maar waar energiebesparing jou een optimaal rendement kan bieden. 

Wat kost een montage voor een cv ketel?

Wij bieden je een professionele montageservice aan. De prijs van montage is zeer afhankelijk van de indeling van jouw woning. Dat maakt een indicatie geven van de prijs lastig. Daarom maken onze servicemedewerkers graag voor jou en vrijblijvende montage offerte. 

Wij raden altijd aan dat de installatie van een nieuwe cv ketel gedaan wordt door een erkende cv monteur. Onze monteurs zijn erkend en gecertificeerd en zo ben je verzekerd van een goed en veilig werkende cv ketel. 

Vervangen oude cv ketel

Ook voor het vervangen van uw oude cv ketel kun je bij ons terecht. De monteur zal jouw ketel op een professionele manier vervangen. Nadat de installatie is voldaan, zal de monteur ook nog even jouw nieuwe cv ketel testen. Dan ben je er zeker van dat alles naar behoren werkt. 

Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor zowel het vervangen van een cv ketel als het monteren van een nieuwe cv ketel. Wil je liever langskomen om de verschillende mogelijkheden te bespreken? Ook dan ben je van harte welkom in onze showroom. Wij geven je graag professioneel advies.
 

Sorteren op
31 resultaten

Elektrische CV ketel

Uitvoering: 6kW
€ 1218.00 incl. btw

Titano Smart Elektrische Boiler

Uitvoering: 50 liter
€ 306.61 incl. btw