Soort

Filters

Prijs

Ventilatie

Hoe werkt een airconditioning?

De binnenunit en de buitenunit werken nauw samen om de warme lucht uit uw ruimte te onttrekken. Het binnendeel onttrekt de warme lucht en zorgt ervoor dat gekoelde lucht via een wisselaar door de ventilator de ruimte in wordt geblazen. Het koudemiddel dat binnen de wisselaar zit wordt aangestuurd door het buiten deel. Op deze manier wordt de warme lucht gekoeld. 

Het buitendeel zorgt daarnaast ook voor het afvoeren van overtollige warme of koude lucht. Deze lucht wordt dan afgegeven aan de buitenlucht. Voor een goede afvoering van de lucht is het belangrijk dat de buitenunit vrij staat van andere objecten. 

Waarom goede ventilatie met een airconditioning uitkomst kan bieden

Heeft u of iemand anders in uw gezin last van hooikoorts? Dan kan ventileren met een airco een goed alternatief zijn. De ingebouwde luchtfilters zorgen er onder andere voor dat pollen uit de lucht worden gefilterd. Zo kunnen u en uw gezin genieten van schone lucht zonder last van allergieën te hebben. 

Waar moet ik opletten bij het kiezen van airco ventilatie?

Er zijn een aantal punten waar u goed over na moet denken bij het aanschaffen van een airconditioning.

 1. Hoe groot is de ruimte waar de unit komt te hangen?

 2. In welke ruimte wil ik gaan ventileren?

 3. Wat wordt er gedaan in de desbetreffende ruimte?

 4. Hoeveel mensen gaan er gebruik maken van de ruimte?

Om het zo goed mogelijk in beeld te brengen, kan het verstandig zijn om professionele informatie in te winnen over de mogelijkheden bij uw thuis. 

Goed onderhoud is een goede airco ventilatie!

Bij het gebruik van uw airco is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen. U moet dan denken aan bijvoorbeeld het schoonhouden van de filters. Goed onderhoud zorgt voor een goede werking van uw airconditioning, maar draagt ook bij aan schone lucht. Filters die niet goed worden schoongemaakt of niet regelmatig worden vervangen, kunnen bijdragen aan gezondheidsproblemen.

U kunt dan last krijgen van een van de volgende symptomen:

 • Droge ogen

 • Keelpijn

 • Hoofdpijn

 • Vermoeidheid

 • Hoesten

Goede ventilatie is enorm belangrijk en draagt bij aan een gezond binnenklimaat voor u en uw gezin. Wij raden het u aan om 1 keer per jaar de filters te vervangen en 3 tot 4 keer per jaar de filters schoon te maken. Voor het algemene onderhoud van uw airco raden wij het u aan, ongeveer om de 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren.

Wat kost airco ventilatie?

De prijs is afhankelijk van een aantal factoren. U moet dan denken aan de volgende zaken.

 1. Merk airconditioning

 2. Het type; de mobiele variant of liever met binnen- en buitenunit

 3. Montage

 4. Single unit of meerdere units?

 5. Uurloon van de installateur

Voordat u een airco gaat kopen is het verstandig om van verschillende erkende F-gassen monteurs een offerte op te vragen. Zo heeft u een duidelijk overzicht van de kosten en kunt u verschillende offertes vergelijken, zodat u nooit teveel betaalt.

Welke airconditioning merken vind ik op Radiatorendiscounter.nl?

Op onze website vindt u de volgende 2 merken: Haier & Daikin. Bij beide units op de productpagina vindt u ook de toebehoren die u nodig heeft om de airco op een juiste manier aan te laten sluiten door een erkend F-gassen monteur. 

In onze showroom vindt u de airco unit terug van het merk Haier. De unit kunt u afhalen in ons afhaalmagazijn in Drunen. Voor meer informatie kunt u het beste contact met ons opnemen.

Sorteren op
1 resultaat