Filters

Prijs

Airconditioning

 

Tijdens de warme zomerdagen is een goede klimaatregelaar niet meer weg te denken. De zomermaanden duren langer en de dagen worden heter. Voor het buitenleven vinden wij dat niet zo erg, maar binnen ervaren we het vaak toch als minder prettig. Een aangename binnentemperatuur draagt bij aan goede slaap, concentratie en uw gezondheid. 

Het is daarom erg belangrijk bij het kiezen van de juiste regelaar dat u de juiste capaciteit selecteert. U wilt ten slotte voorkomen dat de airco niet kan voldoen aan de gevraagde koelte binnen de ruimte. Hieronder vindt u een duidelijk overzicht over hoeveel kW er nodig is voor een bepaalde ruimte.

 • 2,5kW is geschikt voor ruimtes <65m3

 • 3,5kW is geschikt voor ruimtes <90m3

 • 5,0kW is geschikt voor ruimtes <125m3

 • 7,0kW is geschikt voor ruimtes <175m3

Wat is een airconditioning?

Met een unit kunt u een of meerdere ruimtes in uw huis koelen, verwarmen, ventileren of ontvochtigen. De airco bestaat uit een binnenunit en een buitenunit. Deze twee werken samen om u een optimaal binnenklimaat te geven. Een airco wordt ook wel eens een luchtregelaar, klimaatregelaar of comfortkoeling genoemd. 

Hoe werkt een airconditioning?

De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en verkoeld deze lucht via een wisselaar. De wisselaar is gevuld met koudemiddel en dat wordt weer aangestuurd door de buitenunit. Via een ventilator komt het de ruimte binnen en u ervaart direct koeling. 

Haier, een airco van wereldklasse

Een luchtregelaar van Haier verkoelt uw huis zonder dat u het hoort. Met de ultrastille functie, genaamd Quiet, verkoelt de regelaar uw woning met slechts 20dB. De regelaar bestaat uit een binnenuit, buitenunit, afstandsbediening en een WiFi module. Voor het plaatsen van het wandmodel kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de slaapkamer. Naast een Quiet knop beschikt de regelaar ook over de mogelijkheid slaapmodus. Zo wordt u de volgende dag uitgerust wakker.

Energiezuinige airco’s van Daikin

Met een Daikin regelaar hoeft u uw huis niet meer uit. Geniet van aangename koelte zonder het milieu uit het oog te verliezen. Bij Daikin leggen ze de focus op het beleven van een ultiem binnenklimaat dankzij de nieuwste inverter technologieën. Op onze website vindt u het wandmodel van Daikin waarmee u kunt koelen, verwarmen, ontvochtigen en ventileren. Ideaal voor iedere woonsituatie.

Verwarmen met een airco

Zoals u misschien al heeft gelezen kunt u tegenwoordig met de meeste klimaatregelaars de ruimte niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Men denkt vaak dat een airco alleen maar kan koelen, maar tijdens de koude wintermaanden kan de regelaar de lucht binnen ook verwarmen. Tijdens het proces wordt er geen lucht verwarmd maar vindt er een warmtewisseling plaats. De lucht wordt verplaatst in plaats van verwarmd zoals bij radiatoren. Verwarmen met een luchtregelaar is niet alleen handig, maar ook nog eens energiezuinig. 

Wat is het verschil tussen singlesplit en een multisplit airco?

Een singlesplit wilt zeggen dat u 1 binnenunit heeft en 1 buitenunit. Bij een multisplit heeft u meerdere binnenunits en 1 buitenunit. Met een single unit kunt maar 1 ruimte koelen en met een multi unit kunt u tegelijkertijd meerdere ruimtes voorzien van aangename koeling.

Op onze website vindt u de singlesplit units van de merken Haier, Daikin en Inventor.

Airco single split capaciteitsberekening

Als u een airconditioning wilt kopen, dan is het verstandig om eerst te berekenen hoeveel capaciteit de airco moet hebben om de desbetreffende ruimte goed te kunnen koelen of verwarmen. Als u het aantal m3 van de ruimte vermenigvuldigt met de onderstaande factor, dan krijgt u het benodigde aantal vermogen in watts. 

Factor 30 bij een goed geïsoleerde ruimte met weinig ramen en voorzien van zonwering 
Factor 40 bij een warmer gelegen ruimte met enkele ramen
Factor 50 bij een warme ruimte met veel ramen en weinig tot geen zonwering

Bijvoorbeeld: 
U heeft een ruimte van 72m3 (6 x 4 x 3 meter). Door dit te vermenigvuldigen met 40 weet u hoeveel vermogen u nodig heeft. U berekent het als volgt: 72 x 40 = 2880 watt. Dit komt overeen met 2,9kW. In dit voorbeeld heeft u dan een airco nodig van 2,9kW.

Hoe wordt het vermogen van een airconditioning aangeduid? 

Tijdens uw zoektocht bent u waarschijnlijk niet alleen kW (kilowatt) tegengekomen, maar ook BTU (British Thermal unit). Maar hoe rekent u BTU eenvoudig om naar kW? Radiatorendiscounter.nl heeft voor u een handig rekensommetje:

1kW = 3412,142 BTU
Stel, u wilt heeft unit nodig van 3,5kW om uw ruimte mee te kunnen koelen. Bij de gekozen airco wordt het koelvermogen aangeduid in BTU. U vermenigvuldigt dan het aantal kW, in dit geval 3,5 x 3412,142 = 11.942 BTU. U heeft dan een koelvermogen nodig van 11.942 BTU.

In welke ruimtes kan ik een airco installeren?

De meest voorkomende plekken in een woning voor installatie zijn de slaapkamer en de woonkamer. Maar u kunt na overleg met uw installateur de airco op bijna ieder gewenste plaats installeren. Koopt u een airco met een binnen- en buitenunit? Dan dient de montage gedaan te worden door een erkend F-gassen gecertificeerd bedrijf of installateur. Zij kunnen u ook een professioneel advies geven over de juiste plaats voor de binnenunit en de buitenunit.

Welke airco accessoires heb ik nodig?

Voordat u een klimaatregelaar gaat kopen is het handig om te weten welke toebehoren u nodig heeft om de montage goed te laten verlopen. Om de juiste accessoires te kiezen, kunt u het beste eerst contact opnemen met uw installateur. Hij of zij kan u een goed advies geven over wat u precies nodig heeft. 

De volgende toebehoren heeft u altijd nodig:

 • Aircotube (vraag eerst aan uw monteur hoeveel meter u nodig heeft)      

 • Ophangbeugels voor als u de buitenunit wilt ophangen

 • Big Foots, deze heeft u nodig als u de buitenunit op de grond wilt laten staan

 • Leidinggoot

 • Afdekkap

De leidinggoot en de afdekkap worden gebruikt voor een esthetische afwerking.  

Wat zijn de voordelen en nadelen van een singlesplit airco?

Een klimaatregelaar aanschaffen is een hele investering en dat begrijpen wij bij Radiatorendiscounter.nl helemaal. Daarom hebben wij voor u de voor- en nadelen op een rij gezet.

Voordelen:

 • Vrijwel geluidloos

 • Neemt weinig ruimte in beslag

 • Vaak bedienbaar met een app

 • U ervaart meer comfort door de vele mogelijkheden met betrekking tot de instellingen

 • Bij sommige merken is het tegenwoordig mogelijk dat de binnenunit verkrijgbaar is in verschillende kleuren

 • U kunt eventueel ook uw ruimte verwarmen

Nadelen:

 • Grote investering

 • Montage dient gedaan te worden door een erkend F-gassen gecertificeerd bedrijf

 • Er moeten naast het boren van een gat ook leidingen worden aangelegd

U heeft nu een duidelijk overzicht of het aanschaffen van een klimaatregelaar ook iets is voor bij u in huis. 

Wat is een mobiele airco?

Een mobiele luchtregelaar regelt net zoals een wand unit de temperatuur binnen de ruimte. Maar in plaats van dat het wordt gemonteerd op een vaste plaats, heeft deze unit wieltjes. Hierdoor kunt u de regelaar eenvoudig verplaatsen van de ene ruimte naar de andere ruimte. Vandaar het woord mobiele airco.

Hoe werkt een mobiele airco?

Ook de mobiele variant onttrekt de warme lucht uit een ruimte en verkoelt deze. U steekt de stekker in het stopcontact en met de bijgeleverde handleiding heeft u de regelaar in no-time geïnstalleerd. Aan de mobiele luchtregelaar zit een afvoerslang, die ervoor zorgt dat de warme lucht naar buiten kan worden afgevoerd. U dient de afvoerslang via een deur of raam naar buiten toe te leiden. 

Wat zijn de voordelen en nadelen van een mobiele airco?

Een mobiele klimaatregelaar is een snelle en goedkope oplossing voor aangename koeling tijdens de warme zomerdagen. Radiatorendiscounter.nl zet voor u de voor-en nadelen op een rij, zodat u in een overzicht kan zien of een mobiele airco iets voor u is.

Voordelen:

 • Eenvoudig zelf te installeren

 • Verrijdbaar

 • Eenvoudig op te bergen

 • Temperatuur wordt aanzienlijk verlaagd in de gekoelde ruimte

 • Goedkoper in aanschaf

Nadelen:

 • Meer geluid dan een wandunit

 • Minder mogelijkheden met betrekking tot de instellingen

 • Vaak niet bedienbaar via een app

 • Aanpassingen nodig voor het raam (de afvoerslang moet de warme lucht kunnen afvoeren)

 • De bak met condenswater moet geleegd worden na verloop van tijd

Tips voor het kopen van een airco

U bent op zoek naar een goede airco, maar waar moet u allemaal op letten? Radiatorendiscounter.nl heeft voor u een paar handige tips die u mee kunt nemen tijdens het bestelproces.

 1. Kies voor een zo zuinig mogelijk energielabel. 

 2. Let op het geluidsniveau. Het geluid wordt aangeduid met dB, zowel de binnen- als de buitenunit worden apart vermeld.

 3. Kies voor een betrouwbaar F-gassen gecertificeerd monteur. Goede montage kan bijdragen aan minimale geluidsoverlast.

 4. Bereken het vermogen. Het zou zonde zijn als u een airco koopt, die niet voldoet aan de gewenste capaciteit.

 5. Laat u adviseren door uw monteur met betrekking tot de toebehoren. De juiste accessoires werken mee aan een vlotte montage. 

Wat is de beste airco?

De beste airco is een airconditioning die voldoet aan uw woonwensen. Een goede en betrouwbare unit kan bijdragen aan een beter binnenklimaat. Het optimaliseren van een gewenst klimaat binnen, kan bijdragen aan de gezondheid van u en uw gezin. 

Airco kopen en installeren

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Heeft u het vorig seizoen nog net kunnen uithouden, maar bent u vastberaden om volgend jaar op tijd een airco te kopen? Dan bent u het hele jaar door bij Radiatorendiscounter.nl op het goede adres. Met het aanschaffen van een airco buiten het zomerseizoen vermijdt u grote drukte bij installateur en met de functie verwarmen geniet u al snel van uw nieuwe airco. Wij verkopen singlesplit units van de merken Haier, Daikin en Inventor.

De montage van uw singlesplit unit moet u laten uitvoeren door een erkend F-gassen installateur. U kunt het beste van verschillende installateurs een offerte opvragen. Dan weet u meteen wat de kosten zijn en betaalt u nooit teveel.

Bezoek onze showroom in Drunen

Naast het verkopen van airco units, kunt u bij ons ook terecht voor radiatoren, convectoren, ketels, vloerverwarming en nog veel meer. Wij bieden u een compleet assortiment aan op het gebied van verwarming. Meer informatie over onze showroom vindt u hier.
Graag tot ziens in onze showroom in Drunen!

Sorteren op
24 resultaten